Comfortabel Besparen door Isolatie
 
"De kou die we voelden is gewoon helemaal weg."

 Energiebesparende maatregelen verhogen je wooncomfort en verlagen je energierekening. Maar je hebt wel geld nodig om je woning energiezuiniger en duurzamer te maken.

Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten. En er zijn leningen met gunstige voorwaarden die je kunnen helpen als je te weinig spaargeld hebt.

ISDE - Investeringssubsidie Duurzame Energie (Landelijke subsidie)

Wil jij je huis isoleren en kosten besparen voor de komende winters?! Vraag dan de ISDE subsidie aan op de website van het RVO (Rijksoverheid). Er is subsidie beschikbaar voor 5 typen isolatiemaatregelen. Om in aanmerking te komen moet je minimaal 2 maatregelen inzetten, om de subsidie aan te kunnen vragen. 

In de tabel hieronder vind je voor de verschillende soorten isolatie de subsidiebedragen per m2. Er is een minimum aantal m2 dat geïsoleerd moet worden. Ook moet je rekening houden met de minimale Rd-waarde (in [m2 K/W]) per isolatiesoort. De m2 zijn per isolatietype en moet je dus minimaal halen, om in aanmerking te komen voor een aanvraag. 

Plaatselijke subsidies

Sommige gemeenten en provincies hebben eigen subsidieregelingen voor energiebesparing. Ontdek op de Energiesubsidiewijzer welke regelingen er in jouw woonplaats gelden.

Voor appartementseigenaren is er mogelijk ook subsidie voor isolatie. De Vereniging van Eigenaren (VvE) van jouw appartement kan voor een combinatie van isolatiemaatregelen subsidie krijgen. Ook is er subsidie voor energieadvies en begeleiding van het proces binnen de VvE om tot besluiten over energiebesparing te komen. Let op: de isolatiesubsidie moet je vooraf aanvragen, niet na uitvoering. Lees verder op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen