Comfortabel Besparen door Isolatie
 
"De kou die we voelden is gewoon helemaal weg."

Zweren bij goed isoleren

Heeft jouw huis een ongeïsoleerd dak of zolder of is het isolatiemateriaal dun en verouderd? Isoleren voorkomt dat er via het dak veel warmte verloren gaat. Warme lucht stijgt in huis. Een dak zonder isolatie laat voortdurend veel warmte via het dak verloren gaan. Zonder isolatie van het dak moet de cv-ketel harder werken en dat kost gas. Zonde voor je portemonnee en het milieu. Een zolder met een ongeïsoleerd dak voelt in de zomer broeierig warm en in de winter koud en tochtig. Door het dak te isoleren is het afgelopen met die tocht in huis.

Dakisolatie bespaart je veel geld. Het dak isoleren voorkomt warmteverlies. Ook verhindert het dat vocht van buiten naar binnen kan. De verwarmingsketel hoeft minder vaak aan te slaan en verbruikt minder energie. Het dak isoleren betekent in de zomer een koelere zolder en in de winter een warme, comfortabele ruimte. 

Door een dak zonder isolatie gaat 30% van de warmte verloren. Het dak isoleren betekent dat de cv-ketel minder hard hoeft te werken. Dat scheelt gas, vervuiling en CO2-uitstoot. Door het dak te isoleren blijft de warmte binnen en bespaar je veel op je stookkosten. 

Isolatiematerialen in woningen uit de jaren 70 of 80 is vaak zo'n 3-5cm dik. In de jaren 90 werd dit gemiddeld 8-10cm dik aangebracht onder het dak. Voor een energiezuinige tot -neutrale woning heb je zeker zo'n 13 cm nodig. 


De top 3 redenen waarom mensen kiezen voor dakisolatie.

  1. Met dakisolatie besparen zij flink op de energierekening.
  2. Dakisolatie houdt de warmte binnen en verhoogt je wooncomfort.
  3. De zolder wordt bewoonbaar.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen